TENDER LOVING DOGGYCARE

Positief trainen voor een band tussen baas en hond!

Blog

Hand Made Snuffelmatten

Geplaatst op 6 november, 2018 om 7:00

De therapeutische waarde van de Snuffelmat

 

Deze snuffelmatten zijn een echte verrijking voor je hond. Je verstopt er kleine koekjes of brokjes in en maakt er een ware speurtocht van voor je hond. De waarde van snuffelen werd lang onderschat maar hoe meer je hond zijn neus gebruikt, hoe meer hij op en top hond is. Zelfs in de gedragstherapie is dit speeltje een echte toegevoegde waarde.  Het werd wetenschappelijk al aangetoond dat snuffelen stress verminderd, mentale voldoening geeft en daardoor zelfs gedragsproblemen kan aanpakken.

 

Mijn snuffelmatten zijn groot, stevig en hand made with love. Vaak kwam ik kleinere matjes tegen met minder stof of een minder zware ondergrond en ik ben ervan overtuigd dat speelgoed duurzaam moet zijn en kwaliteit moet bieden voor uren lang speelplezier.

 

Deze matten hebben mooie zomerse kleuren , steeds minstens drie versschillende en kunnen naar kleur en wens aangevraagd worden. Voor de winter zullen er dan weer snuffelmatten verschijnen in donkere winterse kleuren.

 

Mijn honden zijn er in elk geval he-le-maal fan van. Ik vul de mat en de combinatie van speuren en eten vindenen ze geweldig.

 

Tip als gedragstherapeute: bij zenuwachtige honden kun je de Pet Remedy spray aanbrengen op de mat. Tijdens het spelen snuiven ze de Pet Remedy op waardoor ze nadien eens zo relaxed zijn. Ideaal om te geven voordat je een tijdje weg moet of voordat je veel bezoek ontvangt of tijdens slecht ( lees onweer)weer.

Veel plezier ermee

 

 

CategorieŽn: Geen

Plaats een reactie

Oeps!

Oops, you forgot something.

Oeps!

De woorden die je hebt ingetypt komen niet overeen met de opgegeven tekst. Probeer het nogmaals.

1 Comment

Antwoord Sofiatib
7:08 op 13 juli, 2019 
Hello, I want to work in your company on a voluntary basis, can you offer me anything?
a little about me:https://about.me/ruthmcfarlane/